ΠΟΣΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΒΓΑΔΕΣ.

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Σχετικά με τους Ρωσοπόντιους

Γιατί οι φίλοι... μας οι καλοί... Ρωσοπόντιοι που θέλουν να είναι Έλληνες (και καλά κάνουν), πηγαίνουν να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία μόνο για 3 μήνες;
Γιατί; Εκεί δεν θέλετε να είστε Έλληνες; Μόνο για τα επιδόματα θέλετε να είστε Έλληνες; Αλλού αυτά mister RP. Αλλά και όσοι πάνε στο στρατό κάνουν τα χειρότερα... Ακόμα και τους βρωμοκαραβανάδες λυπάμαι όταν έχουν να κάνουν... με ρωσοπόντιους (Στρ (ΡΠ))... Να πάψουν λοιπόν να κλαψουρίζουν και να προσπαθήσουν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία χωρίς φασαρίες... Είναι γνωστό σε όλους πόσο καλά... παιδιά είναι οι ρωσοπόντιοι, ας μη προκαλείτε άλλο.
Αναγνώστης

------------------------------------------


Οι καθαροί αναγνώστες πόντιοι κακώς προσβάλλονται και τσατίζονται με όσα γράφονται εδώ μέσα περί ρωσοπόντιων γιατί απλούστατα η αναφορά γίνετε για αυτούς που και εσείς οι ίδιοι περιγράφετε.
Για τους άσχετους που ελληνοποιήσαν και τα εγκληματικά στοιχεία που στην ουσία απέδρασαν από τη ρωσία για να συνεχίσουν την δράση τους στην Ελλάδα.
Σαφέστατα υπάρχουν γνήσιοι πόντιοι που έχουν επιστρέψει στη χώρα και αυτοί κυρίως μέσα στην περίοδο προσπάθειας επαναπατρισμού που έγινε με διάφορα δωράκια και υποσχέσεις από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι πως ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και ειδικά σε τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο δεν μπορεί να κάνει πλέον τα στραβά μάτια όταν βλέπει σε άλλους να χαρίζονται σπίτια και γη και άλλοι να τα χάνουν.

Ο ρατσισμός είναι εσωτερικός και προέρχεται από τις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών και είναι ρατσιμός προς τους Έλληνες.

Οι γνήσιοι Έλληνες και όχι οι προδότες ψευτοπροοδευτικοί, βαρέθηκαν και κουράστηκαν από τις διακρίσεις που γίνονται εις βάρος τους, από την ανομία και από την εξωελλαδική κουλτούρα που έρχεται μαζί με την σάρα και την μάρα των λαθρομεταναστών και των ψευτοελλήνων και σιγά σιγά παίρνει την τύχη της χώρας στα χέρια της.
Οι πεινασμένοι και οι απεγνωσμένοι θα ξεσηκωθούν και καλό θα είναι τότε οι προδότες της χώρας αλλά και οι λαθρομετανάστες και οι υποστηριχτές τους, να έχουν κλείσει εισιτήρια και να προλάβουν να φύγουν για άλλη μια φορά στο εξωτερικό σε άλλες προοδευτικές και όχι ρατσιστικές χώρες σαν τη δική μας να δουν και οι υπόλοιποι ευρωπαίοι την γλύκα.
Τέλος για τους δήθεν απορημένους αναγνώστες που με αφέλεια ρωτάνε πως γίνετε να φτάσαμε σε σημείο να τρωγόμαστε μεταξύ μας και να έχουμε διασπαστεί, ας πάψουν να κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους και εμάς τους υπόλοιπους.
ΠΑΝΤΑ ήμασταν έτσι, απλά τα συζητούσαμε στις παρέες μας και στις δουλειές μας και τώρα όσο δυσχεραίνει και η κατάσταση και μεγαλώνει η αγανάκτηση και έχοντας την δυνατότητα που μας δίνει το internet να εκφραστούμε πιο ανοιχτά, το πράττουμε.

Εσείς που δήθεν απορείτε δηλαδή, για πρώτη φορά ακούτε γκρίνιες για τους δημόσιους υπάλληλους, τους μετανάστες, τους ομογενείς κλπ κλπ; Μη τρελαθούμε τελείως, ποιον προσπαθείτε να κοροϊδέψετε;
Αναγνώστης
-------------------------------------------------




Απαντηση στο "Ρωσοπόντιοι και λοιπές "πληγές""

1)Δεν ειχα καμια διευκολυνση μοριων για να μπω στο πανεπιστημιο, εγραψα οπως ολοι οι αλλοι.
2)Δεν ειπα οτι παω πανεπιστημιο για να μου πεις μπραβο, αλλα για να δειξω οτι εγω και οι σπουδαγμενοι γονεις μου δεν εχουμε καμια σχεση με τους καφρους που περιγραφεις
3) Ασυντονιστοι με την ελληνικη νοοτροπια ειναι αυτοι που ηρθαν σε προχωρημενη ηλικια. Εγω που ζω εδω απο τα 2 μου ειμαι πιο συντονισμενος απο πολλους αλλους....
4)Το οτι δε ξερουν καποιοι ελληνικα η ποντιακα δε σημαινει τιποτα. Οταν οι ποντιοι φυγανε απο τον ποντο, αλλοι ηρθαν Ελλαδα και αλλοι πηγαν Σοβιετικη Ενωση. Με τον καιρο αφομοιωθηκαν και ξεχαστηκε η γλωσσα αλλα δεν σημαινει τιποτα αυτο. Πηγαινε στα χωρια μου στη Ρωσια και τη Γεωργια να δεις ποσες ελληνικες σημαιες ειναι κρεμασμενες και πως γιοσταζουν τις Εθνικες επετειους και μετα μιλα.
5)Τους ελληνοαμερικανους που ερχονται απο "το Αμερικα" και δε ξερουν γρι ελληνικα μια χαρα τους αγαπατε
6)Ο Καχιασβιλι δεν ειναι ρωσοποντιος, ειναι ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΣ που η Ελληνικη ομοσπονδια τον ΚΑΛΕΣΕ και του ζητησε να αγωνιστει, και μετα ολοι οι Ελληνες φιλαθλοι του φωναζανε (κι εσυ μαζι) κατω απο τη μπαρα αγορινα μου! και δακρυζανε απο συγκινηση
7)Ειμαστε αρχ...ατοι? Συ ειπασι....
Φιλικα και παλι
Αναγνώστης
----------------------------------------------

Διαβάζω κάποια πράγματα και πραγματικά έχω τρελαθεί!!!!!Στη ζωή ότι σπείρεις θα θερίσεις.Για να έχουμε εμείς μία εντύπωση κάποιος μας έδωσε τα κίνητρα!!!!Ας ξεκινήσουμε με το κυριότερο!!!!Δεν είμαστε κατά των ανθρώπων που έρχονται από μία άλλη χώρα αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής αλλά όχι να ζούνε εις βάρος μας!!!!Ίσες υποχρεώσεις και ίσα δικαιώματα!!!!!!Κάποιος φίλος ανέφερε για την Αμερική!!!!Εκεί όμως για να πάρεις την υπηκοότητα πρέπει να δώσεις εξετάσεις και για την ιστορία του τόπου αλλά και για την γλώσσα!!!Γιατί λοιπόν κύριοι να μην γίνει κάτι τέτοιο και σε μας?????Δηλαδή με ποια κριτήρια μπαίνει ο καθένας στη χώρα μας?????Ναι με ενοχλεί στον τόπο μου να μπαίνω στο λεωφορείο και να μην ακούω ούτε μία ελληνική λέξη!!!!!Στην Ελλάδα βρισκόμαστε αγαπητοί μου!!!!!Σ'αυτή τη χώρα που για να ήρθατε την αγαπάτε!!!!!Είναι ψέμα λοιπόν για τα άτοκα δάνεια που πήρανε??????Δηλαδή συγνώμη οι γονείς μας που δουλεύουνε κάθε μέρα μεροκάματο για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους φορολογούνταιπαρουσιάζεστε και θιγμένοι!!!!Το θέμα δεν έγκειται στην εθνικότητα του καθενός!!!Τιμή και καμάρι στον καθένα για την εθνικότητα που έχει αλλά όταν αποφασίζει να τον φιλοξενήσει μία άλλη χώρα θα πρέπει να προσαρμοστεί κιόλας!!!!Είναι άδικο λοιπόν και για μένα να νιώθω ξένος στην ίδια μου τη χώρα!!!!!Βοηθείστε μας για να μπορέσουμε και μεις με τη σειρά μας να σας βοηθήσουμε!!!!!Και επειδή κάποιος αναγνώστης μίλησε και για ζήλια κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει!!!!!Χαίρομαι ο διπλανός μου να προοδεύει ότι εθνικότητα κι αν έχει αλλά όχι εις βάρος μου!!!!
 Αναγνώστης

------------------------------------

Εδώ γελάμε με το σκαρφίζεστε τελικά εσείς όλοι οι απίθανοι απείθαρχοι ακοινώνητοι απολίτιστοι. Τη μια ότι μας σώσατε από τους Τούρκους ότι ευτυχώς ήσασταν εσείς και απέκτησε άξια η Καλαμαριά ότι ο αστροναύτης ήταν Πόντιος είναι τιμή να είστε πόντιοι και ο Καζαντζίδης ειναι Πόντιος και μπλα μπλα......... Μια πολύ απλή ερώτηση σε όλους εσάς τους πόντιους!!
1ον Μπορεί Έλληνας να μπει στην Νικόπολη?(είναι μια περιοχή της Θεσσαλονίκης)
2ον Αφού λέγεσται πόντιοι (τοπικός προσδιορισμός της φυλής σας) !δηλ είστε από τον πόντο τη θέλετε σε μια χώρα που λέγεται Ελλάδα!
Αναγνώστης
------------------------------------


Σχετικά με ρωσοποντιους
Θα ήθελα να εκφράσω την συμπάθεια μου στον φίλο ο οποίος ζημίωσε από την ενοικίαση ακινήτου σε ρωσοποντιους και ενοχλήθηκε από την ένταση της ομιλίας της γλώσσας τους .
Κατανοώ απόλυτα και την αγανάκτηση του από την συμπεριφορά τους απέναντι στους ντόπιους συνελληνες .
Θα του έλεγα όμως πως αν είχε πάει σχολείο θα γνώριζε πως η γλώσσα την οποία χρησιμοποιούν βροντόφωνος και τον ενοχλούν είναι τα αρχαία ελληνικά.
Και αυτοί είναι έλληνες.
Δεν γνωρίζω αν όλοι αυτοί οι ντόπιοι είναι έλληνες η τουρκόσποροι η αιγυπτυοσποροι η γύφτοι…θα πρέπει όμως να γνωρίζουν οι συνελληνες ότι στον πόντο δεν υπήρξε τούρκικος ζυγός, όταν άρχισε η σφαγή όσοι σώθηκαν από αυτήν δεν υπέμειναν κανένα κατακτητή.
Διατήρησαν την ελληνικότητα τους έξω από την πατρίδα τους και έσωσαν και την γλώσσα τους ως όφειλαν στους προγονούς τους και στην ιστορία τους.
Οι πόντιοι είναι έλληνες …οι κατοικουντες στον ελλαδικό χώρο είναι άραγε??

Αναγνώστης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΛΛΑΣ- ΚΥΠΡΟΣ.=ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.