Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ

ΔΕΥΤΈΡΑ, 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2011

Ο λαός δεν τους αντέχει άλλο. Στα τσακίδια...

 
Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση να εμφανίσει μια εικόνα στο εσωτερικό της χώρας, ότι ελέγχει την κατάσταση, δυστυχώς γι’ αυτήν τις επόμενες ημέρες η Ελλάδα θα βρίσκεται σε γενικευμένη αταξία. Και η εβδομάδα που...

μπαίνει θα προκαλέσει τρόμο στην κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα.
Οι γιατροί σε ένα πρωτοφανές μέτωπο βάζουν λουκέτο στα ιατρεία του ΙΚΑ, στα ιατρεία στα νοσοκομεία και στα ιδιωτικά καθώς αποφάσισαν απεργίες αντιδρώντας στο νομοσχέδιο Λοβέρδου. Έτσι, εκατομμύρια Ελληνες, εν μέσω έξαρσης της γρίπης, όχι μόνο δε θα μπορούν να βρουν γιατρό να τους εξετάσει και να τους γράψει τα φάρμακά τους αλλά δε θα βρίσκουν και φαρμακείο. Οι φαρμακοποιοί τα κλείνουν μέχρι την Τετάρτη και απειλούν με απεργίες διαρκείας.
Ετσι, οι ασθενείς μόνο από τύχη δε θα πάθουν τίποτε αφού το έμφραγμα στο χώρο της Υγείας θα είναι διαρκές.Κι όλη αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει και μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα πρώτης ανάγκης. Είτε αυτό είναι πραγματικό φαινόμενο είτε τεχνική κρίση από τους φαρμακοποιούς το ζήτημα είναι η ταλαιπωρία των πολιτών.
Στις συγκοινωνίες υπάρχουν στάσεις εργασίας Δευτέρα και Τρίτη όπου θα αποφασιστούν οι κινητοποιήσεις που θα κάνουν οι εργαζόμενοι.
Οι δικηγόροι στην περιφέρεια, και συγκεκριμένα 52 δικηγορικοί σύλλογοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την αποχή τους μέχρι 14 Φεβρουαρίου.
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, έρχονται τώρα και οι αγρότες οι οποίοι απειλούν με τα καθιερωμένα μπλόκα. Τη Δευτέρα ενδεχομένως να κλείσουν τον Προμαχώνα δημιουργώντας τις εικόνες που βλέπαμε πέρυσι με τους νταλικέρηδες από τη Βουλγαρία. Επίσης, ετοιμάζουν είτε μπλόκα στις εθνικές είτε άνοιγμα των διοδίων.
Το μεγάλο απεργιακό μπαράζ αναμένεται να συνεχιστεί καθώς η κυβέρνηση εμφανίζεται αδιάλλακτη και δεν αλλάζει τίποτε από τα νομοσχέδια που έχει καταθέσει.
Για να μην ξεχάσουμε και το κίνημα του “Δεν πληρώνω” που ξανα-άνοιξε τα διόδια παντού προκαλώντας εκνευρισμό σε κυβέρνηση και εργολάβους.
Η εργασιακή ειρήνη που επιδιώκουν κάποιοι στην κυβέρνηση πάει περίπατο
Δεν ξέρει τι να κάνει η κυβέρνηση
Όπως επισημαίνει και η χθεσινή «Καθημερινή» η αύξηση των πολιτών που αρνούνται να πληρώσουν διόδια και εισιτήρια, η « κατάληψη από γιατρούς στο υπουργείο Υγείας, η άρνηση των συνδικαλιστών του μετρό να υπακούσουν στη Δικαιοσύνη που κήρυξε παράνομη την απεργία τους ή ακόμη και ο παρατεινόμενος εκφυλισμός του αντικαπνιστικού νόμου στους δημόσιους χώρους, τείνουν να δημιουργήσουν ένα γενικευμένο κλίμα απειθαρχίας και ανομίας, το οποίο μονοπωλεί πλέον τις υπουργικές συζητήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι την εβδομάδα που πέρασε στις συναντήσεις του Μαξίμου εκφράστηκε μέχρι και η ανησυχία μήπως αρκεί πλέον μια «σπίθα» -όπως π. χ. μια εσφαλμένη υπεραντίδραση της αστυνομίας- για να αποδειχθεί ικανή να προκαλέσει κοινωνική έκρηξη, όπως αυτή των Δεκεμβριανών του 2008.
Η κυβέρνηση είναι διχασμένη για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης. Οι “σκληροί” (όπως οι κ Ραγκούσης  και Διαμαντοπούλου) τάσσονται υπέρ της σκλήρυνσης της κυβερνητικής στάσης για να μην δημιουργηθεί η εντύπωση της “αδυναμίας”. Άλλοι όπως οι κ. Καστανίδης, Ρέππας και Παπουτσής επιμένουν ότι οι ανυπάκουοι πρέπει να αφεθούν στην κρίση της κοινωνίας και να λειτουργήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός – του τύπου δηλαδή “κορόιδα είμαστε εμείς που πληρώνουμε” κλπ κλπ. Προφανώς γι αυτό ο κ. Ρέππας ανέλαβε να απαξιώσεις ιδεολογικά τον τζαμπατζή ( Ρέππας: Να απαξιωθεί ο τζαμπατζής) με την στήριξη φυσικά των πάσης φύσεως μεγαλοκατεσκευαστών και εκδοτών.


http://www.antinews.gr/2011/02/07/84202/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΛΛΑΣ- ΚΥΠΡΟΣ.=ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.